به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا فداییان، رئیس پلیس فتای استان سمنان بیان کرد: یکی از شهروندان با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه و اظهار کرد که مبلغ یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون ریال از حساب او کسر شده است.
وی تصریح کرد: با عنایت به اهمیت موضوع، پروندهای در این خصوص تشکیل شد و رسیدگی به آن در دستور کار کارآگاهان پلیس فتا قرار گرفت.
رئیس پلیس فتای استان سمنان افزود: در تحقیقات و بررسیهای انجامشده توسط کارشناسان آزمایشگاه فارنزیک پلیس فتا، مشخص شد تلفن همراه شاکی بهنوعی بدافزار بسیار مخرب آلوده شده و متهم یا متهمان از این طریق، ضمن دسترسی کامل به سامانههای بانکی او، طی چند فقره برداشت غیرمجاز، درمجموع مبلغ یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون ریال از حسابهای وی برداشت کردهاند.
فداییان بیان کرد: اقدامات فنی و تخصصی لازم برای ردیابی وجوه کسرشده انجام گرفت و حسابهای مقصد کشف و بلافاصله نسبت به مسدودسازی آنها اقدام و در نتیجه آن بخشی از وجوه مسروقه به حساب شاکی عودت داده شد.
وی تصریح کرد: روند بررسی پرونده بهمنظور ردیابی مابقی مبالغ نیز ادامه پیدا کرد و محرز شد که متهم یا متهمان از طریق صرافیهای غیرمجاز به خرید رمز ارز اقدام کردهاند و با مشخص شدن هویت صاحب حساب مقصد، متهم به پلیس فتا احضار شد.
رئیس پلیس فتای استان سمنان گفت: متهم پس از حضور در پلیس فتا، ابتدا منکر بزه ارتکابی شد و سعی در فریب کارشناسان این پلیس داشت؛ اما پس از مواجهه با مستندات و ادله دیجیتال غیرقابل انکار جمعآوریشده توسط کارآگاهان پلیس فتا، لب به اعتراف گشود و بیان کرد که چندی پیش بهمنظور تأمین مخارج تحصیل خود، در فضای مجازی با فردی به جهت همکاری و بازاریابی آشنا شده و او نیز با دادن وعدههای فریبنده و پرداخت مبالغی بهصورت هفتگی، اعتمادش را جلب کرده و پس از مدتی با این بهانه که به دلیل انجام تراکنشهای زیاد، نیاز به دسترسی به حسابهای بانکی وجود دارد، او را اغفال کرده و رمز اینترنت بانک را در اختیار گرفته است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان ادامه داد: متهم میگوید از کلاهبرداری و فعالیتهای غیرقانونی این فرد بیاطلاع بوده و با اخذ اظهارات متهم، پرونده تکمیل و بهمنظور ادامه سیر مراحل دادرسی به دادسرا ارسال شد.
فداییان ادامه داد: شهروندان گرامی باید توجه داشته باشند که اجاره دادن کارتهای بانکی به سایران در قانون جرمانگاری شده و مجازات متناسب با آن در نظر گرفته شده است و همشهریان باید توجه داشته باشند که مجرمان سایبری از هر فرصتی برای سوءاستفاده و کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی استفاده میکنند و لازم است فعالان فضای سایبر نسبت به مطالعه و افزایش آگاهی خود اقدام کنند تا از مخاطرات این فضا در امان بمانند.
وی از عموم مردم خواست تا در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی WWW.CYBERPOLICE.IR گزارش دهند.
منبع: فارس
نظر شما